Hemma från Frankrike

Har varit i Cagnes Sur Mer

Spelat golf och ätit gott. Ganska kylslaget väder, mycket varmare hemma vad jag hörde. Fast lika kallt här hemma när jag kom hem som i Cagnes. Kylan följer mig i hasorna.
Trevligt hade vi lika fullt. Lagade vår mat själva. Vilket bröd!! Vilken skinka!! Inte den här med 40 lövtunna skivor i plastförpackning av pressad skinka, utan riktig skinka i lite tjockare skivor. Härligt goda.
Vinerna, vist finns det fina viner på Systembolaget, men .. den som förespråkar Systembolaget istället för livsmedelsbutikerna som försäljningsställe har aldrig varit i Frankrike. Det går visst att tillhandahålla ett brett bra sortiment i livsmedelshandeln. Dessutom till mycket lägre priser. Vill man ha årgångsviner, sådana som Hamilton dricker i Guillios romaner, finns specialbutiker. Vive la France.
Golfen lämnade som vanligt en del att önska. Jag brukar kolla på golfen på Viasat sport. Varje gång jag går ut på golfbanan har jag proffsens vackra slag på näthinnan, självklart skall jag göra lika. Sorry Bo, redan efter ett par hål börjar jag inse, att det nog inte kommer att bli så, att även jag kommer ut på Touren. Trots detta är jag lika förhoppningsfull, varje gång? Kan du förstå detta? Varje gång?

Synpunkter önskemål på vad vi  skall göra nästa gång?

Synpunkterna har nästan, med något undantag, uteblivit.
Några har varit sugna på att åka till Möja och dess fisk restaurang.

Förhoppningsvis skall vi kunna ordna begivenheter som kostar mellan än 150-400 kronor för en trevlig träff, helst mindre.
Klarar vi inte den gränsen får vi söka sponsorspengar.

Det viktigaste är dock:

  1. Att Du tycker till. Nu! Allt tar ju sin tid att ordna. Alla förslag är välkommna. Inget förslag är för knasigt.
  2. Att vi kan umgås under trevliga former, som på den gamla tiden.

Till dess Må Väl!
Hälsningar Bo

bosse@tjoget.se

070-7210238

En kommentar till “Hemma från Frankrike”

  1. Hej Bosse!
    Nu måste jag protestera lite. Att köpa vin i vanliga livsmedelsaffärer i Frankrike är då rakt inte samma sak som att handla på vårt svenska Systembolag. OK, i de riktigt stora butikerna finns ett stort utbud av vin men bara franska och ev spanska viner. Du har ingen aning om hur de kommer att smaka, ren chansning alltså. Visar sig vinet vara hygglig kvalitet är det inte säkert att det finns kvar nästa gång du besöker butiken. Betalar du 4-5 euro för en flaska, så smakar det därefter. Det är min erfarenhet som sedan drygt 20 år tillbaka har ett hus i S:t Cyprien, i södra Frankrike, tre mil från spanska gränsen. Dessutom tycker jag att snacket om det franska köket är betydligt överdriven, såvida du inte går på lyxkrogar förstås. Bra att du uppskattade resan 🙂
    Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.