Det lackar mot jul

Det har varit en tids uppehåll med Tjoget. Har tänkt på er alla men har haft väldigt ont med tid. Begravning och arbete, mest arbete. Jag förvaltar sedan många år ett par fastigheter, en i Västerås och en i Upplands Väsby. Fastigheten i Upplands Väsby, tidigare ONOFFs huvudkontor blev ju plötsligt tomt, så hösten har gått åt till att söka hyregäster till ytorna ONOFF lämnat efter sig. Jag som hade tänkt vara någon annanstans under hösten. Italien, golf, jag har fantiserat om allt.
Men nu är det snart jul och man får annat att tänka på.
Barnbarnen skall ha julklappar. Skoj? Jag vet inte. Svårt att veta vad som duger. Det gör att jag ofta skjuter över målet, dvs köper för dyra julklappar som i sin tur skruvar upp förväntningarna och ännu dyrare presenter/klappar till nästa gång det beger sig.
Sju barnbarn, man är som ett kjedjebrev. Jag var 1 från början. Sedan blev det +3. Och sedan ytterligare +7. Jag har alltså blivit 11 stycken. Inte konstigt att jorden är överbefolkad, det är delvis mitt fel.
Födelsedagskalas, jättekul? Det är jätteskoj, jag har bara så svårt att komma på vad jag skall köpa. Som karl vill man veta vad man skall handla, när man går ut för att handla. Fort in fort ut alltså. Och det är det som gör det så svårt. man vet ju inte vad man skall ha.
Anita säger, jag skall gå och shoppa. Jag säger jaha, vad skall du shoppa då? Anita säger, det vet jag inte. Jag säger, om man inte vet vad man skall köpa så kan man inte gå och shoppa? Anita säger, man vi inte vad man skall köpa förrän man sett vad man skall köpa. Brudar behöver inte veta vad dom skall köpa, dom vet när dom ser det? Självklart, varför har jag inte tänkt på det? Behovet borde styra vad man köper? Eller? Fruntimmer. Som sagt det lackar mot jul …