Måndag kl 16.45 träffas vi på skolgården (obs! fullbokat)

Denna träff är fullbokad, anmälda deltagare finns att finna i förgående inlägg nedan.

Vi träffas lite tidigare före utsatt tid på skolgården och väntar på inringningen, 17.00

Efter uppställning på led, går vi in i skolans matsal. Vad vi får att äta vet vi inte i skrivande stund. Men det kommer att vara en tidsenlig skollunch. Det blir ingen leverstuvning, ingen kålsoppa eller något annat läskigt.

Jag vet att skolan eftervårt besök skall ha firmafest, fast man kallar det för något annat, minns inte vad.

Men temat för skolans fest, efter vårt besök, är amerikanskt 50 tal. Så vår mat kan allstså bli hamburgare, ribbs eller något annat 50 tals krubb, som ibland ingår i dagens skollunch. Lunch? Frukostrast, heter du ju!

Under själva måltiden kommer ”överlärare” rektor Mattias Boström att berätta om skolverksamheten idag. Här kan vi ställa frågor och/eller berätta att så gjorde vi på vår tid.

Efter frågor och svar, när vi avslutat måltiden delas vi upp i mindre grupper om 5-10 stycken som sedan kommer att guidas runt i skolan av en lärare. Vi kollar på våra skolsalar, gympan, samlingsal, tandläkaren (bergsprängaren finns inte kvar) inte heller själva mottagningen, och slöjdsalar. Simbassängen där jag lärde mig simma finns inte heller kvar om någon trodde det, ej heller tvagnings karen. Behöver någon gå på toa, fråga först, rusa inte ut på skolgården och leta, den gamla kill och tjej toan är borta sedan många år. Vi kommer upptäcka en annan skola en de vi gick uti. Spännade.

Efter avslutat skolbesök, strax före 19.00 tackar vi Mattias Boström med personal för att vi fått komma och friska upp gamla minnen, och som samtidigt gjort det möjligt för oss att samlas och träffas igen.

Kvällen kan inte sluta här, vi har ju nästan inte hunnit snacka med varandra alls.
Vi går därför till LASSE i PARKEN, Lorensberg, tar en öl eller två, så vi får prata med varandra. Minglar heter det numera.
Vädret skall bli fint, varmt och det skall bli gott med en bira under tak ute i det fria. Eller?

Väl mött på skolgården kvart i 5 måndag em.

Bo Nordstrand
070-7210238

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.