Uttringe, träffen 28/5 avlöpte som förväntat, trevligt, skoj. Lyckat! Uttringe gård, fantastiskt!

Vi samlades vid Södra station som avtalat. Alla anmälda kom.
Trist var att Anita Gelin inte kunde komma, illamående natten innan var orsaken. Det går som sagt fler tåg och hoppas se Anita nästa gång.

Jag tackar Bengt och Bertil Norberg för deras engagemang som gjorde det möjligt att vi kunde vara på Uttringe gård.
Dagen avlöpte som önskat och började med kaffe och bullar.
Sedan höll Laila Dellenborg ett inspirerande föredrag om sin bok till famljen. Laila, som hunnit med att skriva 23 kapitel i sin bok, brättade pm sin teknik i skrivandet. Klockrent, strukturerat och inspirerande. Fler borde göra detta, uppmana sina yngre att fråga nu. Sedan kan det var för sent. Intresset kommer senare och då finns kanske inga att fråga. Vi kan hjälpa våra ungar på traven. Skriv ner det du minns och vet nu.
Dags för tipsrundan, svåra frågor. Vi var uppdelade i lag om 5. Hur det nu var så svarade många rätt på dom flesta frågorna. Vinnarna svarade rätt på 20 frågor av 24.
Sen var det dags fös sil och nubbe. Visor sjöngs, Bertil sjöng en sång om tallarna. Den texten vill vi ha. Prisutdeling till vinnarna av tipsrundan under sill lunchen. Deltagarna vann varsit set boulespel.
Slagruta, Bengt visade sina färdigheter med slagruta, currylinjer mm. Flera är skeptiska, men vill inte ifågasätta, man kan ju aldrig riktigt veta.
Sammantaget blev dagen alldeles fantastisgt bra, fint väder, trevligt sällskap och humör. Vi träffas snart igen hoppas jag.

Bo Nordstrand

Du kan kolla bilder från träffen här: