Sommaren har varit och är fortfarande jättefin, men snart är hösten här tyvärr

I sommras
Sist vi träffades var på Uttringe, en fin dag med nubbe och sill. Man vill skruva klockan tillbaka. Nu går ju inte det, utan vi måste blicka framåt.

I höst
Jag har vid tidigare träffar gjort smärre enkäter, förfrågningar om vad som kan tänkas vara skoj att göra/uppleva. En fråga har varit, skulle du vilja åka till Helsingfors, göra ett teaterbesök och äta lunch på stan inna båten vänder hemåt. Samma resa kan man också göra till Tallin eller Riga. Har inte fått några stora napp här. Jag har kanske frågat för få, frågat fel, eller så är det bara ointressant för dom flesta av oss. Återkom gärna med synpunkter här. Lite kultur är aldrig fel.

Vi kan redan nu fastslå,
att en torsdag i höst skall vi på Heleneborgs båtklubb äta ärtor med pannkaka och punsch. Jag tycker den är klockren och jag längtar redan dit.
Mer information, om anmälan, exakt datum etc. kommer löpande på denna sida.
Meny:
Soldatens ärtsoppa
Hård macka med ost
Hemlagade pannkakor med grädde och sylt (vi behöver lite hjälp av kockar och kokerskor här, anmäl ditt intresse.)
Flaggpunsch
Kaffe och medhavd avéc

Pris: 1 spottstyver eller liknande.

Bo Nordstrand
0707210238

4 reaktioner till “Sommaren har varit och är fortfarande jättefin, men snart är hösten här tyvärr”

 1. Hej Bosse!

  Det blir trevligt med den planerade träffen på Långholmen.

  Tråkigt att många protesterar mot förslaget till kryssning, Åland eller Helsingfors eller annorstädes. Finns det några konstruktiva alternativ? Målet är ju att ha trevligt tillsammans under många timmar (som det blir på en kryssning) och att ha det bekvämt och inte minst äta från något bra matbord – buffé eller a la carte! Blir det övernattning är det väl inget som hindrar att partnern följer med – om så önskas!

  Plats för flera kommentarer.

  Bengt W

 2. Hej Bosse och alla andra som läser detta inlägg.

  Jag har talat med några som jag träffat och fått liknande synpunkter från dessa. Det gäller att det är för mycket med två träffar på hösten och två träffar på våren. En träff per termin verkar vara deras önskemål som rätt mellanrum mellan träffarna. Ålandsresa bör det vara max en gång per år. Det är väldigt trevligt med de planerade föredrag som hållits. Här kan ju i princip vem som helst göra en reseberättelse från någon spännande resa som man gjort.
  De träffar som hållits på Långholmen har varit mycket uppskattade.
  Mitt förslag utifrån denna marknadsundersökning är då att vi gör en träff på Långholmen i septober och väntar med en resa till våren. Personligen står ett besök i Riga högt på min önskelista.
  Hälsningar från kompisen
  Bengt N

  1. Hallå Bengt, allt väl.
   Min upplevelse angående två eller fyra träffar om året är lite annorlunda. Får allt som oftast fråga när skall vi åka nästa gång, tror nog att en träff och en resa både vår och höst är det man helst önskar. Oftast är det samma gäng som vill så, stommen är de som var med på Uttringe. När det gäller Riga så kan vi göra det i ett lite mindre gäng, bla. Christina Hammarström har uttryckt önskemål om detta. Här kan vi bara bestämma datum och sedan beställer var och en sin biljett. Vi får bli så många som det faller sig.
   Vännen Bosse

 3. Varför inte Riga? Har varit där några gånger men värt att återvända till. Jag skulle naturligtvis någon gång kunna prata om något, t ex om Högalids vårdhem – som vi säkert alla har minnen kring – med exempel ur arkivet eller något annat med Högalidsanknytning. Eller om Brännkyrka, som under 2013 firat 100 år efter inkorporeringen i Stockholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.