Lasse Stödberg har avlidit

Lasse somnade i in under söndagen efter en tids sjukdom. Tommy Jidesund skriver här om sina minnen av Lasse, minnen som stämmer väl med den bild som många av oss har av Lasse, vi som växte upp i och kring Högalidsparken.

Lasse Stödberg – In Memorian
Det är med stor sorg och bestörtning jag fått beskedet att en av mina bästa barn- och ungdomskamrater gått ur tiden.
Det har gått mer än sextio år sedan jag lärde känna Lasse. Vi möttes första gången i fyra – femårsåldern när vi lekte tillsammans i Högalidsparken. Vi växte upp i Högalid som vid den tiden var ett eldorado för barn att växa upp i.
Tillsammans med en annan fin ungdomskamrat, Leif Lindbom, bildade vi en treenighet som höll ihop i vått och torrt. Vi var som de tre musketörerna som lekte och gjorde bus i förutom Högalid, även Långholmen och Tantolunden. Otaliga är de minnen som dyker vid ett sådant här tillfälle.
Lasse var den av oss som var den modigaste och starkaste. Det var därför naturligt att han skulle utvecklas till en duktig gymnast och en lysande stjärna i Veteranerna. En gymnastik- och komikergrupp som blev världsberömda och som gjorde bejublade föreställningar världen över, bl. a i USA (Las Vegas), Japan och Iran.
I tonåren utvecklades Lasses ledaregenskaper när han var med i bildade ungdomsgruppen X-gänget.
Han blev den givne ledaren i gänget och framträdde som sådan i både press och TV.
När det var dags att göra värnplikten började gänget att upplösas och jag förlorade kontakten med Lasse och hans hustru Margareta. Men tack vare hans medverkan i Veteranerna lyckades jag följa hans utveckling. Detta genom framträdanden i TV och artiklar i media. Otaliga är de stunder när jag och min familj skrattat oss fördärvade när vi sett Veteranernas shower på TV.
Yrkesmässigt har jag förstått att Lasse stod på en stabil grund som egen företagare och en duktig hantverkare inom sitt yrke.
Genom återkommande träffar med gamla vänner från Hornstull på Långholmen för några år sedan, fick jag förmånen att återse Lasse och Margareta igen. Ett möte som gjorde mig mycket glad.
Mina tankar i denna sorgliga stund går i första hand till Margareta och hennes familj. Mina tankar går även till Lasses syskon som jag lärde känna under mina bardomstid.
Vila i frid, Lasse.
Din vän. Tommy Jidesund

En kommentar till “Lasse Stödberg har avlidit”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.